Tur til verdsarvområdet i Aurland

Tur til verdsarvområdet i Aurland

Stavkyrkja i Undredal. Foto: Elin Østevik
Stavkyrkja i Undredal. Foto: Elin Østevik
På båten. Marit Anita Skrede og Erle Hind. Foto: Elin Østevik
På båten. Marit Anita Skrede og Erle Hind. Foto: Elin Østevik
Styvi gard i Nærøyfjorden. Foto: Elin Østevik
Styvi gard i Nærøyfjorden. Foto: Elin Østevik
Aurland skofabrikk, orientering om skoen og historia. Foto: Elin Østevik
Aurland skofabrikk, orientering om skoen og historia. Foto: Elin Østevik
Tysdag den 30. og onsdag den 31. juli arrangerte kulturavdelinga personaltur for alle tilsette i fylkeskommunen sin kultursektor. Det blei to innhaldsrike og lærerike dagar med mykje kultur, historie og kulturbasert næringsutvikling på programmet.

Vi starta i Flåm. Der tok vi båt til Undredal. På turen utover fjorden fekk vi høyre om stadane og gardane vi reiste forbi. I Undredal gjekk vi først gjennom bygda opp til stavkyrkja. Denne vetle kyrkja har plass til vel 40 menneske, har gudsteneste ein gong pr. månad og blir mykje brukt til konsertar. Kyrkja er verdas minste stavkyrkje som framleis er i bruk. Veggane er fint dekorerte med måling av akantusrankar, frisiske liljer og franske blåklokker. Gaidinga vi fekk i kyrkja var svært interessant.

Sidan gjekk turen ned til kaia att og inn i eldhuset som er eit lokale for samling og formidling av arbeid og kultur i Undredal. Her var det Leif Inge Underdal som tok oss med inn i arbeidet i fortid og notid. Vi fekk smaka kvit og brun geitost med godt tilbehør.

Båten tok oss innover i Nærøyfjorden til Styvi. Her møtte vi Botolv og Kjellaug Hov. Dei fortalde om garden i gamal og ny tid og om å driva gard i eit verneområde. Vi fekk sjå dei mange gamle tinga på gardsmuseet. Derfrå gjekk turen til fots innover langs stranda på den gamle postvegen til landemerket Bleiklindi som er freda. Kvar vår står ho med gule blad i staden for grøne. Postvegen er fint mura opp og god å gå. Ved Bleiklindi vart vi henta av båten vår. Så gjekk turen til Aurlandsvangen og derfrå til Otreneset for å avslutta dagen med eit godt måltid av lokale råvarer i historiske omgjevnader.

Onsdagen var vi på besøk på kommunehuset og fekk høyra om kommunen sitt arbeid på kultursektoren. Vi fekk og høyra om arbeidet med verdsarvområdet og verdsarvparken. Så gjekk turen til Aurland skofabrikk. Her fekk vi med oss historia til aurlandskoen og fekk sjå produksjonen i dag. Derfrå gjekk turen til steinkyrkja på Vangen, Sognadomen. Denne imponerande kyrkja er den største steinkyrkja frå mellomalderen i Sogn.

Siste punkt på det innhaldsrike programmet var besøk og omvising på det nye og flotte kunstgalleriet i Lærdal før vi reiste heimatt.  

Del artikkel

Del sida

Kommentar hinzufügen

Der Inhalt dieses Feldes wird nicht öffentlich zugänglich angezeigt.
  • Internet- und E-Mail-Adressen werden automatisch umgewandelt.
  • Zulässige HTML-Tags: <h3> <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • HTML - Zeilenumbrüche und Absätze werden automatisch erzeugt.

Weitere Informationen über Formatierungsoptionen

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

Kommentare

Tur til verdsarvområdet i Aurland | Fylkesarkivet i Sogn og

Fantastic read, I changed template on my blog and then the search rankings plummeted
Will defo be coming back, 'tis a great site

ingilizce türkçe çeviri

ingilizce türkçe çeviri yapmak için internet üzerinde bir site ziyaret edin ve çeviri yapın ve yoksa online burçlar ve online tarot tarot falı doğum günü Doğum Günü Mesajları fal bakmak için fal gerçek rüya tabirleri rüya tabirleri kapadokya gezi tanıtım bilgileri kapadokya ücretsiz evlilik sitesi evlilik sitesi hikaye ve öykü sitesi olarak hikayeler program film indir yeni en güzel resimler resimler ve bebek dinle canlı radyo dinle son olarak turizm

Fylkesarkivet i Sogn og Fjordane, Askedalen 2, 6863 Leikanger, Norway Tlf +47 57 65 61 00 - Faks +47 57 65 61 01 postmottak.sffarkiv@sfj.no
Login