Fylkesarkivet i Sogn og Fjordane har fått ny nettstad!

fylkesarkivet.no

Du er no på den gamle nettstaden og den vert ikkje lenger oppdatert med nytt innhald. Klikk på denne beskjeden for å besøke ny nettstad med siste nytt frå oss. Velkommen!

Seminar om folkemedisin, magi og klarsyn

Seminar om folkemedisin, magi og klarsyn

Vernesymbol på dør frå mellomalderen
Vernesymbol på dør frå mellomalderen
Sogn folkemuseum i vintersol
Sogn folkemuseum i vintersol
Sogn folkemuseum arrangerte førre veke eit svært interessant seminar. Ca. 140 deltakarar var møtt opp og blant dei Randi Melvær frå Fylkesarkivet. I samband med dette seminaret opna dei ei utstilling av magiske gjenstandar frå samlingane sine. Denne utstillinga er vel verd eit besøk.

Landskjende fagfolk var hyra inn for å fortelje om folketru og gjenstandar, vernande symbol og magiske formularar, tussar og troll, svartebøker, gjenferd, synske og heilande hender. Siri Benjaminsen var komen frå Årdal for å fortelje om Huldreduken på Ve, som er C14-datert til første halvdel av 1400-talet. Fleire av foredraga var knytt opp mot gjenstandane i utstillinga. Dette var eit godt pedagogisk grep.   

Les meir om svartebøker frå Sogn.

Del artikkel

Del sida

Fylkesarkivet i Sogn og Fjordane, Askedalen 2, 6863 Leikanger, Norway Tlf +47 57 63 80 00 - Faks +47 57 65 61 01 postmottak.sffarkiv@sfj.no
Login